روش‌های‌ساده برای‌جلوگیری ازسرطان

روش‌هاي‌ساده براي‌جلوگيري ازسرطان

جام جم آنلاين: آمارها نشان مي دهد که هرساله 10 ميليون نفر در سراسر جهان به سرطان مبتلا مي شوند. سازمان جهاني بهداشت تخمين زده است که اگر اقدامي در زمينه پيشگيري صورت نگيرد تعداد افراد مبتلا به سرطان در سال 2020 به 15 ميليون نفر خواهد رسيد، که نشان دهنده 50 درصد افزايش ابتلا به سرطان است. بيشتر سرطانها ناگهاني پيشرفت نمي کنند، سرطان را معمولا تا حد زيادي مي توان پيش بيني کرد.

به گزارش ايسنا ، آخرين نتايج بدست آمده از تحقيقاتي که طي چند دهه صورت گرفته نشان داده است که تنها با ايجاد چند تغيير ساده در زندگي روزانه مي توان خطر ابتلا به سرطان را به طور چشمگيري کاهش داد. اين نتايج در31 نکته مهم زير به طور خلاصه ارائه شده که عبارتند از:

1- براي پيک نيک بعدي خودتان کلم ترشي تدارک ببينيد، آخرين پژوهشها نشان داده است که فرايند تخمير در درست کردن کلم ترشي چند ترکيب ضد سرطان به وجود مي آورد که اين ترکيبات شامل آي.تي.سي ها، ترکيبات کريستالي و مواد سولفور دار هستند. براي کاهش ميزان سديم کلم ترشي را پس از خارج کردن از قوطي کنسرو آبکشي کنيد.


2- تا مي توانيد کلم بروکلي بخوريد اما به جاي اين که آن را در مايکروويو بپزيد با بخارآب بپزيد. کلم بروکلي يکي از غذاهايي است که از بروز سرطان پيشگيري مي کند و بايد به طور دايم آن را بخوريد. اما به ياد داشته باشيد پژوهشها نشان داده است که کلم بروکلي پخته شده در مايکروويو، 97 درصد خاصيت گياهي ضد سرطانش را از دست مي دهد. بنابراين آن را بخارپزيا به صورت تنقلات خام بخوريد و يا اين که به سوپ و سالاد اضافه کنيد.

3. برخي از حبوبات برزيلي را بو دهيد و روي سالادتان بپاشيد.اين حبوبات سرشار از سلنيم هستند، ماده مغذي که سلولهاي سرطاني را وادار به از بين بردن خودشان مي کند و به سلولها کمک مي کند تا دي.ان.آ خود را بازسازي کنند.

پژوهش دانشگاه هاروارد روي هزار فرد مبتلا به سرطان پروستات نشان داده است که پيشرفت بيماري طي 13سال در مبتلاياني که بالاترين سطح سلنيم خون را داشتند، 48 درصد کمتر ازافرادي بود که کمترين سطح سلنيم خون را داشتند. طي يک مطالعه شگفت انگيز به مدت پنج سال در دانشگاه کرنل و دانشگاه آريزونا، مشخص شد که مصرف روزانه 200 ميکروگرم سلنيم که در هر دو دانه از حبوبات بدون پوست برزيلي وجود دارد، سبب کاهش تومورهاي پروستات تا 63 درصد، سرطانهاي روده بزرگ تا 58 درصد، سرطانهاي وخيم ريه تا 46 درصد و نيز سبب کاهش 39 درصدي سرطانهايي مي شود که به مرگ مي انجامند.

4. مکمل کلسيم را همراه با ويتامين D مصرف کنيد. نتايج پژوهش هاي انجام شده در دانشکده پزشکي دارتمت نشان مي دهد که در افراد مستعد سرطان روده، مصرف مکمل ها سبب کاهش پوليپ هاي روده مي شود که عامل خطرساز براي ابتلا به سرطان روده است.

5. به هر چيزي که مي خوريد سيراضافه کنيد. سير حاوي ترکيبات گوگرد است که دفاع طبيعي دستگاه ايمني بدن را در مقابل سرطان تحريک مي کند و جلوي رشد تومور را مي گيرد. پژوهش ها نشان مي دهند که سيراحتمال بروز سرطان معده را تا 12 برابر کاهش مي دهد.

6. دو حبه سير له شده را در 2 قاشق غذاخوري روغن زيتون تفت دهيد، سپس آن را در يک قوطي حاوي مقدار کمي سديم و گوجه فرنگي تکه تکه شده بريزيد و به آرامي هم بزنيد تا گرم شود و سپس روي ماکاروني بريزيد. ميکوپن موجود در گوجه فرنگي از بدن در مقابل سرطانهاي روده پروستات و مثانه محافظت مي کند. روغن زيتون به بدن در جذب ميکوپن کمک

مي کند و الياف موجود در ماکاروني از خطر سرطان روده مي کاهد. اين فايده مصرف مواد غذايي همراه با يکديگر است که فوق العاده خوشمزه هم هستند.

7. هر هفته يک طالبي بخريد و آن را قاچ کنيد و در يک ظرف بگذاريد و هر روز صبح چند قاچ از آن را ميل کنيد، طالبي منبع سرشار شبه کارتن شيميايي و مواد گياهي است که به طور چشمگيري خطر ابتلا به سرطان ريه را کاهش مي دهد.

8. به غلاتي که صبح ها مصرف مي کنيد نصف فنجان قره قاط اضافه و آنها را با هم مخلوط کنيد. قره قاط از نظر قدرت ضد اکسيدان در رده اول قرار دارد. ضد اکسيدانها راديکالهاي آزاد را خنثي مي کنند. راديکالهاي آزاد ترکيبات ناپايداري هستند که سلولها را از بين مي برند و موجب بروز بيماريهاي گوناگون از جمله سرطان مي شوند.

9. ياد بگيريد که از امشب کنگر فرنگي بخوريد. کنگر فرنگي منبعي سرشار از سيلي مرين است که خاصيت ضد اکسيدان دارد و در جلوگيري از سرطان پروستات موثر است. براي خوردن اين سبزي لذيد، ساقه آن را از مغز گياه و برگهايش جدا کنيد. سپس بگذاريد بجوشد و يا آن را بخار پز کنيد. آب آن را خالي کنيد و هر برگ را در سس مايونز سير يا مايونز سرکه فرو کنيد، سپس پوست آنها را با دندان به طور کامل بکنيد. قسمت وسط آن را در کمي کره و يا آب ليمو فرو کنيد، اکنون ميل کنيد و لذت ببريد.

10. غذاهاي کبابي را به سس غليط مخصوص آغشته کنيد. گوشت بريان شده ممکن است مواد شيميايي گوناگوني ايجاد کند که سرطان زا باشد اما پژوهشگران موسسه تحقيقات سرطان آمريکا دريافته اند که آغشته کردن گوشت با سس غليظ از روغن و سرکه نمي گذارد گوشت به طور مستقيم با شعله آتش تماس پيدا کند و در نتيجه از ميزان مواد شيميايي سرطان زا کاسته

مي شود.

11. هر زمان که مي خواهيد دستشويي برويد، سري به آشپزخانه بزنيد و يک ليوان آب بنوشيد، مطالعات منتشر شده در مجله پزشکي نيوانگلند چاپ 1996 نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان مثانه در مرداني که روزانه 6 ليوان آب مي نوشند به نصف کاهش مي يابد. در پژوهش ديگري بين ميزان آبي که زنان مي نوشيدند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط ديده شد. با نوشيدن مقدار زيادي آب اين احتمال تا 45 درصد کاهش مي يابد.

12. عادت کنيد چاي بنوشيد. هزاران سال است که در آسيا براي قدرت درماني چاي سبز ارزش قائل مي شدند. در دنياي غرب تحقيقات جديد نشان مي دهد که چاي سبز از بروز امراض قلبي و هم چنين انواع سرطانها جلوگيري مي کند. برخي از دانشمندان معتقدند که مواد شيميايي موجود در چاي سبز به نام اي.جي.سي.جي چه بسا يکي از قوي ترين ترکيبات ضد سرطاني باشد که تا به حال کشف شده است.

13. امشب يک ليوان ماء الشعير بنوشيد، ماء الشعير از بدن در برابر باکتري هلي کوباکتر پيلوري که عامل بروز زخم هاي گوارشي و چه بسا سرطان است، محافظت مي کند. اما بيش از حد ننوشيد. در ضمن نوشيدن مشروبات الکلي خطر ابتلا به سرطانهاي دهان، گلو، لوله مري، کبد و سينه را افزايش مي دهد.

14. امشب چند ماهي آزاد ميل کنيد. مطالعات پژوهشگران استراليايي و کانادايي نشان داده است کساني که در هفته 4 بار يا بيشتر ماهي مصرف کرده اند، تقريبا يک سوم کمتر از افراد به سرطان خون، سرطان مغز استخوان و لنفوم غيرهاجکين مبتلا مي شوند. پژوهشهاي ديگري نشان مي دهند که رابطه اي ميان ميان مصرف ماهيهاي چرب، آزاد، ماهي خالدار، حلوا، ساردين، ماهي تن و همچنين ميگو و صدف و کاهش خطر ابتلا به سرطان مخاط رحم در زنان وجود دارد و امگا 3 موجود در آنها اين اثر شگفت انگيز را دارد.

15. هر روز صبح يک مولتي ويتامين بخوريد. پژوهشهاي زيادي نشان داده اند که مصرف ميزان لازم ويتامين و مواد معدني عملکرد دستگاه ايمني بدن را بهبود مي بخشد و از انواع سرطان پيشگيري مي کند.

16. هر روز 15 دقيقه به طور مستقيم آفتاب بگيريد. حتما در مورد ويتامين D موجود در نور خورشيد شنيده ايد. توجه زياد ما به توصيه هايي درباره استفاده از کرم ضد آفتاب به صورت لايه هاي ضخيم روي پوست و خودداري از قرار گرفتن در معرض پرتوهاي خورشيد باعث شده است تا بسياري از ما از مواد ارزشمند موجود در نورآفتاب بهره کافي نبريم. پژوهشگران دريافته اند که مصرف يا توليد مقدار ناکافي ويتامين D در بدن خطر ابتلا به بسياري از سرطانها همچون سرطانهاي سينه، روده، پروستات، تخمدان و معده را افزايش مي دهد. همين طور سبب افزايش بروز بيماريهايي مانند ديابت، تصلبهاي چند گانه و فشار خون بالا مي شود. بهترين منبع دريافت ويتامين D قرار گرفتن در معرض پرتوهاي UVB موجود در نور خورشيد طبيعي يا مصنوعي به مدت 15 دقيقه در روز است و البته بايد از قرار گرفتن در معرض اين پرتوها براي مدت طولاني خودداري کرد. اين کار خطر ابتلا به سرطانهاي پوستي را افزايش مي دهد. هم چنين مي توان از ويتامين D موجود در مکمل کلسيم استفاده کرد. البته به شرط آن که مکملي را انتخاب کنيد که هم کلسيم و هم ويتامين D داشته باشد.

17. زماني که به کنار دريا مي رويد يک ليوان به درد نخور هم در کيف بگذاريد، سپس آن را با کرم ضد آفتاب پر کنيد و به تمام سطح بدن خود بماليد. اين ليوان با گنجايش حدود 50 گرم همان مقدار ضد آفتابي را در خود جاي مي دهد که متخصصان پوست براي حفاظت از پوست در برابر پرتوهاي سرطانزاي UV لازم مي دانند. استفاده از کرم ضد آفتاب را هم دو ساعت يکبار تکرار کنيد.

18. يک کيوي را نصف کنيد و سپس داخل آن را با قاشق بيرون بياوريد و حال آن را بخوريد! کيوي نارنجک دستي کوچک سرشار از ضد اکسيدانهاي ضد سرطاني است که حاوي ويتامين هاي E، C، لوتئين و مس است. هم چنين مي توانيد دو تکه از يک کيوي بريده شده را به صورت چاشني ترد کننده گوشت، روي تکه اي از گوشت کم چرب بماليد.

19. از کاندوم استفاده کنيد و از پرخطر بپرهيزيد.در روابط زناشويي زنان بيشتر در معرض خطر ابتلا به ويروس پاپيلوما ما اچ پي وي (HPV) هستند که موجب سرطان رحم مي شود.

20. مصرف پروتئين هاي حيواني پرچرب را کاهش دهيد. پژوهشها نشان داده است؛ زناني که بيشتر از پروتئينهاي حيواني استفاده مي کنند، 70 درصد بيشتر از ديگران در معرض خطر ابتلا به لنفوم غيرهاجکين قرار دارند. اين خطر براي کساني که در غذاي روزانه خود از چربي هاي اشباع شده استفاده مي کنند تا 90 درصد افزايش مي يابد. بنابراين به جاي اين چربي ها غذاهاي کم چرب يا بدون چربي مصرف کنيد و از گوشت مرغ و ماهي به جاي گوشت گاو و يا خوک و همچنين از روغن زيتون به جاي کره استفاه کنيد.

21. آيا انگور دوست داريد؟ انگور بزرگترين منبع ترکيبات ضد سرطاني است.

22. در سالادتان، پيازچه، تره و موسير بريزيد. رژيم هاي غذايي سرشار از پياز خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 50 درصد کاهش مي دهد. اما تاثير اين خوراکي زماني قوي تر است که خام يا کمي پخته شده مصرف شود. بنابراين براي ملايم ترشدن کلم از چاشني هايي مانند تره، پيازچه، موسير، پيازيا پياز کوهي استفاده کنيد.

23. ليموناد يا شربت آبليموي تازه درست کنيد. پژوهشگران استراليايي دريافته اند که مصرف روزانه مقدار معيني از ميوه هايي مثل ليمو و پرتقال (مرکبات) خطر ابتلا به سرطانهاي دهان، گلو و معده را تا حدود نصف کاهش مي دهد.

24.هر روز غروب بعد از شام 30 دقيقه پياده روي کنيد.

طبق پژوهش مرکز تحقيقات سرطان فردها چينسن در سياتل، اين کار خطر ابتلا به سرطان سينه را کاهش مي دهد. ثابت شده است تمرينات ورزشي متعادل، ميزان هورمون استروژن را که در ابتلا به سرطان سينه موثر است، کاهش مي دهد. زماني که 170 زن 50 تا 75 ساله معتاد به تلويزيون که اضافه وزن داشتند تعدادي از ورزش هاي معمول و متعادل را به مدت سه ساعت در هفته انجام دادند. سطح ترشح هورمون استروژن آنها بعد از 3 ماه به ميزان چشمگيري کاهش پيدا کرد. بعد از يک سال استروژن افرادي که دو درصد چربي بدنشان را از دست داده بودند، خيلي بيشتر پايين آمد.

پژوهش ديگري نشان داد که 4 ساعت پياده روي در هفته خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را به نصف کاهش مي دهد. نتايج مثبت اين تمرينات ورزشي، احتمالا مربوط به بهبود سوخت و ساز انسولين بدن است.

25. غذاهاي طبيعي تهيه کنيد. اين مواد بدون اضافه کردن هيچ گونه آفت کش يا هورمون پرورش يافته اند. هورمونها و آفت کش ها به سلولها آسيب وارد مي کنند و حتي منجر به سرطان مي شوند.

26. عاشق قاصدک ها باشيد. چون اغلب آفت کشهاي مخصوص چمن حاوي آفت کشهايي نظير 2R4D (عامل بروز لنفوم غير هاجکين) و ام.سي.پي.پي (عامل سرطانهاي بافتهاي نرم) هستند، به کار بردن آنها خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد. با اين حال لازم نيست آفت کشهايي را که منحصرا براي چمن استفاده مي شوند مانند آفت کشهاي مخصوص غذايي از نظر آثار بلند مدت بر سلامت مورد بررسي قرار دهيم. همانطور که در مقاله سال 2004 مجله محيط زيست ذکر شد، در هيچ يک از پژوهشهاي دولت فدرال ايمني و سلامت ترکيبات شيميايي که براي مراقبت چمنها به کار مي رود بررسي نشده است.

27. لباسهايي بخريد که نيازي به خشکشويي نداشته باشند. هنوز بسياري از خشکشويي ها از مواد شيميايي به نام پرکلرواتيلن استفاده مي کنند که به کليه و کبد جانوران در صورتي که دائما آن را استنشاق کنند، صدمه مي رساند و به سرطان منتهي مي شود. خريد لباسهايي که نياز به خشکشويي ندارند و خودتان مي توانيد با دست يا ماشين لباسشويي آنها را بشوييد، ميزان قرار گرفتن در معرض اين مواد شيميايي را کاهش مي دهد. چنانچه ناچار هستيد لباستان را خشک شويي کنيد قبل از پوشيدن آن را از پوشش پلاستيکي خارج کرده و در هواي بيرون يا در اتاق ديگري قرار دهيد.

28. به جاي خيارشور، خيار و به جاي ماهي دودي، ماهي آزاد تازه را انتخاب کنيد. پژوهش ها نشان مي دهد که غذاهاي دودي شده و شور حاوي انواع مواد سرطان زا هستند.

29. سيب زميني سرخ کرده و چيپس را با پوره سيب زميني و چوب شور جايگزين کنيد. يکي از ترکيبات سرطان زا اکري لاميد است که در نتيجه تغييرات شيميايي شکل مي گيرد. اين ترکيب حين پختن، سرخ کردن و يا کباب کردن غذاها به وجود مي آيد. تعجب آور نيست که بسياري از غذاهايي که ميزان زيادي اکري لاميد دارند بدترين غذاهايي هستند که مي خوريد. مانند سيب زميني سرخ کرده، چيپس و شيريني ها، گرچه هنوز نتايج بدست آمده کامل نيست اما طبق محاسبات دکتر مايکل ياکوسن، مدير اجرايي مرکز علوم مردمي، اکري لاميد سالانه سبب ابتلاي 1000 تا 25 هزار نفر به سرطان مي شود. مرکز وي از اداره غذا و دارو درخواست کرده است، ميزان غذاهايي را که حاوي اکري لاميد هستند، محدود کنند. اداره غذا و دارو هم اکنون در حال پژوهش در اين زمينه است.

30. براي برنزه شدن از اسپري استفاده کنيد. امروزه اين اسپري ها در اکثر سالنهاي برنزه کردن موجود هستند. برخلاف دستگاه هايي که براي برنزه شدن استفاده مي شوند. هنوز شواهدي وجود ندارد که خطر ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهند.

31. با دوستان و اقوام ارتباط بيشتري برقرار کنيد. شاد باشيد و تنش کمتري داشته باشيد. پژوهشهاي دانشگاه ايالتي نيويورک در استني بروک نشان مي دهد که در خون مردهايي که تنش زيادي دارند و ارتباط رضايت بخش چنداني با دوستان و اعضاي خانواده ندارند مقدار بيشتري آنتي ژن مربوط به پروستات وجود دارد که نشانه بروز سرطان پروستات است. تنها با ايجاد چند تغيير ساده در زندگي روزانه مي توانيد خطر ابتلا به سرطان را به طور چشمگيري کاهش داد .

نوشته شده توسط مژگان ذوالفقاریان در چهارشنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۸۹ ساعت ۳:۰۰ ب.ظ

دیدگاه


پارسین گرافیک طراحی و توسعه سامانه های تحت وب طراحی سایت خبری خبرگزاری پرتال سازمانی میزبانی وب
Designed and Developed by Parseen Graphic