سلامت

سفر و درمان مشکل ماشین گرفتگی

سفر و مشکل ماشين گرفتگي

نکات برگزیده مطلب
  • بهتر است در قسمتي از وسيله نقليه قرار بگيريد که کمترين تکان را دارد

بيماري ماشين گرفتگي

سفر لذتبخش و مفرح است، اما نه هميشه. براي بعضي از مردم مسافرت در كنار همه خوبي‌ها و لذت‌هايش يك عذاب بي‌پايان است و شايد شما هم اين نشانه‌هاي ناخوشايند گيجي، تهوع، رنگ‌پريدگي، استفراغ، عرق سرد، خستگي، ترشح بزاق بيش از حد، خميازه‌، سردرد، احساس عمومي ناراحتي و ناخوشي را در حين مسافرت با اتوبوس يا وسيله نقليه شخصي‌تان تجربه كرده باشيد.

 

به گفته متخصصان بيماري مسافرت يا ماشين گرفتگي به علت حرکت مداوم و تکراري مناظر اطراف هنگامي که فرد سوار ماشين مي‌شود، پديد مي‌آيد.

 

سرگيجه و حالت تهوع را از جمله علائم اين بيماري است، اين نوع بيماري نه‌تنها در سفر بلكه در هر مكاني مانند وسايل شهربازي از قبيل تاب كه حركت مداوم و ثابت دارد، به وجود مي‌آيد.

موارد ايمني و پيشگيري اين بيماري با رعايت مواردي از قبيل عدم مطالعه هنگام سفر در وسيله نقليه و خالي نگه داشتن معده مي‌توان از وجود اين بيماري جلوگيري كرد.

 

يكي از عوامل مفيد علاوه بر استفاده از قرص‌هاي ضد تهوع و سرگيجه ‌ هنگام سفر، استفاده از زنجبيل دم‌‌كرده است.

 

داروهاي كمك‌كننده

داروهايي براي پيشگيري و نيز درمان بيماري سفر وجود دارند كه اگر عموما در طي مسافرت‌هايتان دچار اين مشكل مي‌شويد، مي‌توانيد از آنها استفاده كنيد.

تعدادي از اين داروها را مي‌توانيد بدون نسخه پزشك از داروخانه تهيه كنيد، ولي اگر بيماري زمينه‌اي و سيستميك داريد، بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشك داروساز مشورت كنيد.

 

ديمن هيدرينات دارويي است كه مي‌توان در اشكال خفيف بيماري با دوز كم از آن استفاده كرد. از اين دارو كه به نام «قرص سفر» هم معروف است مي‌توانيد چند ساعت قبل از شروع حركت استفاده كنيد.

 

درمان‌هاي غير دارويي

يافته‌هاي محققان نشان مي‌دهد استفاده از ريشه زنجبيل اثري كاملا قابل مقايسه با داروهاي گفته شده را دارد، ضمن اين‌كه عوارضي هم ندارد. بنابراين اگر واقعا در اين‌باره مشكل داريد و دسترسي به دارو نداريد، مي‌توانيد اين پيشنهاد را هم امتحان كنيد.

 

كمپرس آب سرد هم براي رفع مشكل كمك مي‌كند. كمپرس آب سرد ـ البته نه خيلي يخ ـ را روي چشم‌ها و همين طور روي گردن بگذاريد.

 

اين توصيه‌ها را به كار گيريد

اگر شما هم به حرکت حساس هستيد و به بيماري مسافرت دچار مي‌شويد، براي لذت بردن بيشتر از سفرتان اين نكات را رعايت كنيد:

سعي کنيد در طول مسير کاملا به صندلي خودرو تکيه دهيد و صندلي را به حال نيمه خوابيده قرار دهيد.

روي صندلي به سمت پشت ننشينيد.

از مطالعه‌ کردن‌ خودداري‌ کنيد.

بهتر است در قسمتي از وسيله نقليه قرار بگيريد که کمترين تکان را دارد مثلا در ميانه اتوبوس، صندلي جلوي خودرو و کنار بال هواپيما.

نفس‌هاي عميق و آهسته بكشيد.

به این مطلب امتیاز دهید

از طريق
مژگان ذوالفقاریان
منبع
بیتوته
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا