تغذیه

سرکه سیب برای لاغری مفید است؟

سرکه سیب و لاغری

نکات برگزیده مطلب
  • سرکه ممکن است سطوح قند خون و انسولین افراد را کاهش دهد

 

فواید سرکه سیب برای لاغری

سرکه سیب با تخمیر سیب تهیه می شود. همانند بیشتر انواع سرکه، سرکه سیب حاوی ۴ تا ۷ درصد اسید استیک است. این ماده یک چاشنی محبوب در جهان است.
برخی افراد علاقه ویژه ای به سرکه سیب به عنوان محصولی یافته اند که می تواند به کاهش وزن کمک کند.
چرا برخی افراد صبح ها سرکه سیب مصرف می کنند

 

برخی افراد بر این باورند که نوشیدن این ماده هنگام صبح به کاهش وزن کمک می کند. این ایده طی سال های اخیر از محبوبیت بیشتری برخوردار شده است.
اما به رغم فواید مختلفی که درباره استفاده از سرکه سیب گزارش شده است، شواهدی که از این ادعاها پشتیبانی می کنند بیشتر حکایتی هستند.
شواهد مربوط به سرکه سیب و کاهش وزن
برخی شواهد نشان می دهد که نوشیدن این ماده ممکن است به کاهش وزن کمک کند. با این وجود، تایید این ارتباط به انجام پژوهش های بیشتر نیاز دارد.
به عنوان مثال، مطالعه ای با حضور سوژه های حیوانی در سال ۲۰۱۴ نشان داد موش هایی که اسید استیک دریافت کرده بودند، به افزایش کمتر چربی بدن تمایل داشتند.
مطالعه ای دیگر با حضور سوژه های حیوانی نتایجی مشابه را نشان داد. اما باید به این نکته توجه داشت که سرکه سیب ممکن است موجب نتایجی مشابه در انسان ها نشود.
مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که این ماده می تواند به کاهش وزن در افراد چاق کمک کند. با این وجود، پژوهشگران به شواهد بیشتری برای پشتیبانی کامل از این ادعا نیاز دارند زیرا این مطالعه در مقیاسی کوچک انجام شده بود.
مطالعه ای دیگر در سال ۲۰۱۴ آثار مصرف سرکه بر قند خون، انسولین و احساس سیری در افراد را بررسی کرد. پژوهشگران دریافتند که مصرف سرکه ممکن است سطوح قند خون و انسولین افراد را کاهش دهد، در شرایطی که احساس سیری را افزایش می دهد.
فواید دیگر سرکه سیب
برخی شواهد نشان می دهد که سرکه سیب ممکن است به روش های دیگر برای سلامت انسان مفید باشد. با این وجود، دانشمندان به طور کامل با تاثیرات سرکه سیب در سلامت انسان آشنا نیستند.
به عنوان مثال، مطالعات با حضور سوژه های حیوانی نشان داده است که سرکه سیب استرس اکسیداتیو را در موش ها کاهش می دهد. با این وجود، پژوهشگران آثاری مشابه را در انسان ها مشاهده نکرده اند.
استرس اکسیداتیو زمانی رخ می دهد که رادیکال های آزاد با سلول های بدن تعامل دارند. رادیکال های آزاد مولکول هایی حامل اکسیژن هستند و تعداد الکترون های نابرابر دارند که آنها را بسیار واکنشی می سازد.
زمانی که میزان رادیکال های آزاد در بدن فردی بیش از حد زیاد باشد، تغییراتی در سلول ها رخ می دهند. اگر این شرایط پایدار باشد، ممکن است به شرایطی جدی از جمله موارد زیر منجر شود:
– سرطان
– بیماری های انحطاط عصبی
– التهاب
– بیماری قلبی
برخی پژوهش ها نشان می دهد که این ماده می تواند فشار خون را در موش ها کاهش دهد. اما بار دیگر دانشمندان آثاری مشابه را در انسان ها مشاهده نکرده اند.
مطالعه ای قدیمی در سال ۲۰۰۷ نشان داد که این ماده ممکن است به برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.در افرادی با دیابت کنترل شده، مصرف سرکه سیب هنگام خواب به تنظیم سطوح قند خون هنگام بیدار شدن از خواب کمک کرد.
مطالعه ای دیگر نشان داد که سرکه سیب ممکن است دارای خواص ضد میکروبی باشد.
به گفته نویسندگان این مطالعه، این ماده به اندازه یک عامل سدیم هیپوکلریت در برابر دو گونه میکروب موثر بوده است. دندانپزشکان اغلب از سدیم هیپوکلریت برای کمک به درمان عفونت های دندان استفاده می کنند.
ایا زمان مصرف سرکه سیب مهم است؟
شواهد علمی مبنی بر این که مصرف این ماده در زمان های خاصی از روز دارای اثر خاصی است، وجود ندارد.
اگرچه ایده محبوبی است، اما از مبنای علمی شناخته شده ای برخوردار نیست.
عوارض جانبی
نوشیدن این ماده به تنهایی ممکن است با برخی عوارض جانبی ناخواسته همراه باشد.
به عنوان مثال، مطالعه ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد نوشیدن این ماده به احساس حالت تهوع در بیشتر شرکت کنندگان منجر شده است.
به گفته نویسندگان مطالعه، این ممکن است توضیح دهد که چرا سرکه سیب می تواند اشتهای افراد را کاهش دهد. با این وجود، پژوهشگران سرکه سیب را به عنوان یک سرکوب کننده اشتها توصیه نکردند.
افزون بر این، این ماده حاوی اسید استیک است. فردی که به طور مکرر این ماده را بنوشد، ممکن است فرسایش مینای دندان های خود را تجربه کند. همچنین برخی پژوهش ها نشان می دهد که مصرف روزانه سرکه به فرسودگی دندان منجر می شود.
به این مطلب امتیاز دهید

از طريق
مژگان ذوالفقاریان
منبع
بهداشت نیوز
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا