سلامت

چاقی با سر و صدا ارتباطی دارد

ارتباط چاقی و سرو صدا

نکات برگزیده مطلب
  • پیروی از یک سبک زندگی سالم همچنان یک روش مهم برای جلوگیری از چاقی است.

مطالعات جدید نشان می دهد که مواجهه با نویز (سر و صدا) ترافیک می تواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد.

سر و صدای  ناشی از حمل و نقل(ترافیک) یک مشکل اساسی در اروپا است ، جایی که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در مناطقی زندگی می کنند که سر و صدای ترافیک جاده ای از سطح بیشتر از ۵۵ دسی بل ( آستانه محور سلامت که توسط اتحادیه اروپا تعیین شده است) ، فراتر می رود. یک مطالعه جدید توسط دانشگاه آکسفورد و دانشگاه لستر ارتباط بین سر و صدای ترافیک و چاقی را نشان داده است. بر اساس اعلامیه وب سایت آکسفورد ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدای ترافیک جاده ای ، مانند زندگی در کنار یک بزرگراه یا در یک جاده شلوغ ، با افزایش شاخص توده بدن و دور کمر که نشانگرهای اصلی چاقی هستند، مرتبط است. این تحقیق در مجله مطالعات زیست محیطی منتشر شد.

افزایش هر دسی بل نویز چه تاثیری دارد؟

دکتر ساموئل یوتونگ کای ، کارشناس ارشد اپیدمیولوژیک دانشگاه آکسفورد می گوید: “گرچه ارتباط میان افرادی که در مناطق پر سروصدا و چاقی زندگی می کنند در حد متوسط می باشد، اما همین مطالعه نشان می دهد که به ازای هر ۱۰ دسی بل افزایش شدت سر و صدای ناشی از ترافیک شیوع چاقی حدود ۲ درصد افزایش می یابد.”

وی ادامه می دهد: ” حتی اگر طیف گسترده ای از عوامل شیوه زندگی مانند سیگار کشیدن ، مصرف الکل ، فعالیت بدنی و رژیم غذایی و هم چنین در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی-اجتماعی هر دو فرد و منطقه را درنظر بگیریم، این ارتباط همچنان وجود دارد. در این مطالعه هم چنین آلودگی هوا به ویژه موارد مرتبط با ترافیک در نظر گرفته شده بود. “

مطالعه روی چند نفر انجام شده؟

این مطالعه، “بزرگترین مطالعه به روز در مورد سر و صدا و چاقی” است ، که به داده های مربوط به بیش از ۵۰۰۰۰۰ نفر از سه بانک داده اروپا در انگلستان ، نروژ و هلند می پردازد. ارتباط میان سر و صدا و وزن در انگلستان و نروژ مشاهده شد ، اما درگروه هلند این ارتباط وجود نداشت. در حالی که این مطالعه قادر به تایید رابطه علت و معلولی نیست ، نتایج از تعدادی از مطالعات قبلی انجام شده در سایر کشورهای اروپایی به دست آمده است.

پروفسور آنا هانسل ، مدیر مرکز بهداشت محیط و پایداری دانشگاه لستر گفت: “کاملا آشکار است که سر و صدای ناخواسته می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و خواب را مختل کند. “مطالعات اخیر نگرانی هایی را مبنی بر اینکه ممکن است سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار دهد ، ایجاد کرده است که برخی از مطالعات حاکی از ارتباط قلبی و دیابت هستند. سر و صدای ترافیک جاده ممکن است سطح استرس را افزایش دهد ، که می تواند منجر به افزایش وزن به خصوص در اطراف کمر شود. “

چه سیاست هایی باید در پیش گرفت؟

کای گفت: “در سطح فردی ، پیروی از یک سبک زندگی سالم همچنان یک روش مهم برای جلوگیری از چاقی است.” با این وجود ، در سطح جمعیت ، این نتایج می تواند سیاست گذاری جدیدی به همراه داشته باشد. سیاست های زیست محیطی که هدف قرار گرفتن در معرض سر و صدای ترافیک قرار گرفته است ، می تواند به رفع بسیاری از مشکلات سلامتی ، از جمله چاقی کمک کند. “

تحقیقات در مورد سایر سر و صداهای انگلستان ، مانند سر و صدای هواپیما ، و تاثیر آن بر پیامدهای بهداشتی به رهبری هانسل در حال انجام است. در آینده ، مطالعات طولانی مدت بعدی اطلاعات ارزشمند بیشتری در مورد چگونگی ارتباط بین سر و صدا و عملکردها ارایه خواهد کرد.

کای گفت: “با خروج از شرایط COVID-19، دولت را به سیاست هایی که می تواند ترافیک را بهتر مدیریت کند و فضاهای عمومی ما را ایمن تر ، تمیزتر و ساکت تر کند ، ترغیب خواهیم کرد.” وی گفت: “آلودگی هوا در حال حاضر یک خطر بهداشتی شناخته شده است ، اما اکنون شاهد افزایش شواهدی هستیم که نشان می دهد صدای ترافیک به همان اندازه به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی مهم است. انگلستان باید از این فرصت استفاده کند و به این فکر کند که چگونه می توانیم به عنوان یک جامعه ، شهرها و جوامع را برای حمایت از سلامتی خود و بازدهی بهتر سلامت در کل مردم ، سازماندهی کنیم. “

منبع: تاثیر سر و صدای ترافیک جاده ای بر اقدامات چاقی: مطالعه مشاهده ای از سه گروه اروپایی. تحقیقات محیطی.

 

به این مطلب امتیاز دهید

از طريق
مژگان ذوالفقاریان
منبع
موسسه دانش بنیان نیوشا
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا