روانشناسی

افسردگی کودکان را جدی بگیرید

افسردگی در کودکان

افسردگی چیست؟

 

افسردگی یک بیماری روانی است که با احساس مداوم غم و اندوه، تحریک پذیری، از دست دادن علاقه به فعالیت ها، احساس ناامیدی و بی ارزشی و گاهی اوقات افکار خودکشی مشخص می شود. این امر بر روشی که فرد  فکر می کند و عمل می کند تأثیر می گذارد.

غالباً افرادی که افسرده هستند نیز در عادات خوابیدن و خوردن خود دچار تغییراتی می شوند و در تمرکز مشکل دارند.

تشخیص افسردگی زمانی ایجاد می شود که علائم به مدت دو هفته یا بیشتر ادامه یابد و اختلال در عملکرد فرد ایجاد نماید.

آیا کودکان از افسردگی رنج می برند؟

افسردگی در دوران کودکی با نوسانات خلق طبیعی و هیجانات روزمره که هنگام رشد کودک رخ می دهد متفاوت است. وقتی علائم پایدار باشد و در فعالیت های اجتماعی، علایق، کار در مدرسه و زندگی خانوادگی تداخل داشته باشد  ممکن است کودک دچار افسردگی شود.

افسردگی حالتی گذرا نیست و همچنین شرایطی نیست که بدون درمان مناسب از بین برود. تغییرات عاطفی و روانی عادی که در طول رشد کودک اتفاق می افتد از بین می روند، اما این مسئله نیاز به درمان دارد. به خاطر داشته باشید که اگرچه این مشکل یک بیماری جدی است، اما یک بیماری قابل درمان است.

والدین باید در صورت بروز هرگونه نگرانی در مورد تغییر وضعیت و روحیه کودک، با پزشک کودک خود صحبت کنند یا با یک متخصص بهداشت روان تماس بگیرند.

افسردگی در کودکان چقدر شایع است؟

 

انستیتوی ملی بهداشت روانی تخمین می زند حداقل ۳/۳ درصد از کودکان ۱۳ تا ۱۸ ساله دارای افسردگی شدید هستند. آکادمی روانپزشکی بزرگسالان آمریکا این تعداد را ۵٪ تخمین زده است. خودکشی سومین عامل اصلی مرگ و میر در جوانان بین ۱۰ تا ۲۴ سال است.

چه عواملی باعث افسردگی در کودکان می شود؟

 

مانند بزرگسالان، افسردگی در کودکان می تواند به دلیل ترکیبی از عواملی مانند:

  • وقایع استرس زا زندگی(از جمله سوء استفاده از کودک)
  • بیماری جسمی (از جمله دیابت یا صرع)
  • عوامل محیطی (از جمله مشکلات خانوادگی)
  • سابقه خانوادگی (داشتن فرد افسرده در خانواده)
  • مصرف الکل یا مواد مخدر

بیشتر کودکان و نوجوانان افسرده در زمان های مختلف علائم متفاوتی دارند. اگرچه ممکن است برخی از کودکان در محیط های ساختار یافته به عملکرد مناسب خود ادامه دهند، اما اکثر بچه های دارای افسردگی، دچار تغییر چشمگیر فعالیت های اجتماعی، از دست دادن علاقه به مدرسه و عملکرد ضعیف دانشگاهی یا تغییر در ظاهر می شوند. این حالت روحی در افراد زیر ۱۲ سال نسبت به سنین ۱۲ تا ۱۸ سال کمیاب تر است.

کودکان خردسال نیز اقدام به خودکشی می کنند و ممکن است هنگام اضطراب، عصبانیت یا ناراحتی این کار را انجام دهند. دختران به احتمال بیشتری اقدام به خودکشی می کنند، اما پسران به احتمال زیاد در اقدام به خودکشی خود موفق تر خواهند بود. کودکانی که سابقه خانوادگی خشونت، سوء مصرف مشروبات الکلی یا سوء استفاده جسمی یا جنسی دارند، بیشتر در معرض خطر خودکشی هستند. همانند بزرگسالانی که علائم افسردگی دارند، کودکان هنگام دسترسی به سلاح گرم یا داروها در خانه در معرض خطر هستند.

تست افسردگی کودکان می تواند با کمک به تشخیص زودهنگام احتمال بهبودی را افزایش دهد.

به این مطلب امتیاز دهید

از طريق
مژگان ذوالفقاریان
منبع
esanj
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا