روانشناسیمامایی

یائسگی و درمان های روانشناسی

یائسگی و درمان های غیر هورمونی

نکات برگزیده مطلب
  • روان درمانی از درمانهای پیشنهادی رفع عوارض یائسگی می باشد

درمان های جدیدغیر هورمونی علائم ناخوشایند یائسگی چیست

 

دوران یائسگی ( منوپوز ) یکی از مراحل طبیعی زندگی می باشد که در زنان مشهود تر و پر عارضه تر خود را نشان می دهد و به همین علت فرا رسیدن این مرحله زندگی برای عده ای از زنان همراه با تغییرات ناخوشایندی در زندگی می باشد.

در مواردی که عوارض یائسگی بسیار شدید می باشد از هورمون درمانی کمک گرفته می شود که خطر ابتلا به سرطان را بالا برده و نیازمند انجام چک آپ های دقیق و منظم می باشد.

لازم به ذکر می باشد که تغییر فرم زندگی و انجام ورزشهای مناسب ه همراه تغذیه سالم نیز در کاهش علائم منوپوز موثر می باشد.

به تازگی محققین اشاره کردند که انچام مشاوره و اصلاح مفاهیم ذهنی به همراه حمایتهای اجتماعی نیز می تواند در رفع علائم نا خوشایند این دوران کمک کننده باشد.

در این رابطه تحقیق جدیدی به عمل آمده است که بر اساس آن، درمان های روانشناسی مانند مشاوره گروهی، حمایت زناشویی و آگاهی ذهنی می تواند برخی از علائم یائسگی مانند اضطراب و خلق و خوی ضعیف را درمان کند.

محققان دانشگاه کالج لندن ۳۰ مطالعه شامل ۳۵۰۰ زن در ۱۴ کشور از جمله ایالات متحده را بررسی کردند. یافته های آنها در مجله اختلالات عاطفی منتشر شد.

سرویس بهداشت ملی بریتانیا سال گذشته پیشنهاد کرد که درمان روانشناسی ، شناختی رفتاری (CBT) می تواند برای گرگرفتگی، خواب و مشکلات خلقی، همراه یا بدون درمان هورمونی (HRT ) مفید باشد.

لازم به ذکر است که در درمان هورمونی،HRT، از طریق ژل، قرص و اسپری برای جایگزینی استروژن، پروژسترون یا هر دو تجویز می شود.

اما در روش درمان‌های روانی-اجتماعی مانند مشاوره گروهی، حمایت زناشویی و مربیگری ارتقای سلامت، و همچنین تمرکز حواس و CBT درمانگر بر توسعه الگوهای رفتاری، استراتژی‌های مقابله و تکنیک‌های آرام‌سازی تمرکز دارد.

محققان لندنی گفتند «توانمندسازی زنان» برای ایجاد تفکر مثبت احتمالا بهتر از HRT خواهد بود. برخی از زنان پس از درمان‌های شناختی رفتاری و ذهن‌آگاهی در مقایسه با عدم دریافت هیچ درمانی، «به‌لحاظ آماری بهبود قابل‌توجهی» در اضطراب و افسردگی داشتند. CBT و درمان های گروهی خواب، حافظه و تمرکز را بهبود بخشید.

دکتر ایمی اسپکتور، استاد روانشناسی بالینی سالمندی در دانشگاه کالج لندن، گفت: نتایج نشان می دهد که ارتباط واضحی بین علائم جسمی و روانی وجود دارد که گرگرفتگی یکی از آنهاست. گرگرفتگی باعث می شود که زنان از احساس ناخوشایند آن “بسیار مضطرب” شوند و اضطراب تجربه مجدد این حالت ناخوشایند می تواند منجر به افزایش رخداد مکرر گرگرفتگی شود.

به همین ترتیب این سیکل معیوب علت و معلولی در رابطه با کم خوابی و افسردگی نیز مشاهده شده است به این معنا که کم خوابی می تواند منجر به افسردگی شود و افسردگی نیز خوابیدن را حتی سخت تر میکند.

به گفته دکتر ایمی اسپکتور درمان شناختی رفتاری می‌تواند این سیکل ها را با ترغیب افراد به استفاده از استراتژی‌هایی برای تفکر در مورد شیوه‌های مختلف نگرش به مسائل روزمره متوقف کند.

۲۸ فوریه ۲۰۲۴

نوشته جی کرافت

۵ از ۵ امتیاز - (۳ رأی)

از طريق
مژگان ذوالفقاریان
منبع
webmd
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Welcome

Install
×