- افزایش خطر عوارض تنفسی در نوزاد متولد شده از طریق سزارین در مقایسه با زایمان طبیعی بالاتر می باشد
عوارض پشت پرده سزارین
کارشناس واحد خانواده و مرکز بهداشت دزفول توضیحاتی درخصوص عوارض زایمان از طریق سزارین ارائه کرد.
مهرالی، کارشناس واحد خانواد و مرکز بهداشت دزفول گفت: زایمان سزارین روشی برای خروج جنین از راه برش روی شکم و رحم است که در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی ایپدورال یا نخاعی انجام میشود.
او افزود: این روش زایمان به ۲ گونه شامل؛ سزارین انتخابی و سزارین اورژانسی صورت میگیرد و سزارین انتخابی بدون نیاز به پزشک و با انتخاب خود فرد انجام میشود، این در حالی است که سزارین اورژانسی با تشخیص پزشک یا ماما برای نجات جان مادر و نوازد انجام میگیرد.
مهرالی ادامه داد: به عبارت دیگر در برخی موارد مادر شرایط لازم برای زایمان طبیعی را نداشته و باید عمل سزارین انجام شود که در این شرایط بهتر است به نظر پزشک اطمینان کرد.
کارشناس واحد خانواد و مرکز بهداشت دزفول اضافه کرد: در روش سزارین احتمال ایست قلبی، خونریزی از محل سزارین، عفونت و عوارض بیهوشی ترامپولین و هیسترکتومی وجود دارد، ضمن اینکه سبب طولانی شدن دوران بستری در بیمارستان، طولانی شدن دوران نقاهت، نبود امکان تماس مادر و نوزاد در ساعت اولیه تولد و به تعویق افتادن شیردهی که ناشی از ارتباط نداشتن عاطفی به دلیل تاخیر اولیه در ایجاد روابط اولیه مادر و نوزاد میشود.
این کارشناس می گوید افزایش خطر عوارض تنفسی در نوزاد متولد شده از طریق سزارین در مقایسه با زایمان طبیعی از جمله؛ زجر جنین، تنگینفس، افزایش زمان بستری، افزایش احتمال مرگ نوزاد و همچنین برگشت سریعتر تغییرات ظاهری ایجاد شده بارداری در مقایسه با زایمان طبیعی ااز دیگر عوارض این روش زایمان است.
او گفت: سزارین برای بارداری بعدی نیز ممکن است باعث بروز عوارضی مانند؛ افزایش خطر چسبندگی جفتی که ممکن است هیسترکتومی باشد، یعنی برداشتن رحم را الزامی کند و احتمال خطر پارگی رحم وجود که در صورت نیاز عمل جراحی شکمی الزامی میشود، ضمن اینکه ممکن است به علت چسبندگیهای متعدد آسیب جدی به مثانه وارد شود و به همین دلیل تاکید بر زایمان طبیعی است و در صورت نیاز و با تشخیص پزشک، مادران باید ریسک سزارین را بپذیرند.
این مقام مسئول اضافه کرد: در صدد هستیم با آموزشهای مضاعف باعث کاهش عملهای سزارین شویم.