روانشناسی

مدیریت مالی در زندگی زناشویی

مشکلات مالی در زندگی زناشویی

نکات برگزیده مطلب
  • علل تشدید اثر مشکلات مالی بر زندگی مشترک
  • بحران در روابط جنسی
  • استرس و اضطراب زوجین در نتیجه مشکلات مالی در زندگی زناشویی
  • اثرات مخرب مشکلات مالی بر زندگی زناشویی

مشکلات مالی در زندگی زناشویی را چگونه مدیریت کنیم

مشکلات مالی در زندگی زناشویی از آن دست موضوعاتی ست که برای بسیاری از خانواده‌ها در مرحله‌ای از زندگی پیش می‌آید. شاید شنیدن این موضوع دردناک باشد اما در واقعیت دلیل بسیاری از طلاق‌ها مشکلات مالی است. در چنین شرایطی زوج‌ها احساسی که قبل از وقوع بحران مالی به یکدیگر داشته‌اند را از دست می‌دهند و در اکثر موارد مشکلات مالی به مشکلاتی در روابط عاطفی تبدیل می‌شود. به طوری که گاهی حتی با حل معضلات مالی روابط زناشویی هرگز مثل قبل نمی‌شود. در این شرایط برای جلوگیری از تخریب بیشتر روابط مشاوره خانواده ضرورت می‌یابد.

مشکلات مالی در زندگی زناشویی

اغلب موارد مشکلات مالی سبب به راه انداختن یک جریان مقصریابی می‌شود. زوجین در این شرایط به جای اینکه به فکر حل مسئله باشند در جستجوی مقصر می‌گردند و این موضوع آن‌ها را در گردابی از مشکلات بزرگتر فرو می‌برد. در این شرایط تنش عصبی افزایش یافته و صمیمیت زوجین کاهش پیدا می‌کند و حتی می‌تواند باعث طلاق عاطفی و جدایی کامل شود.

اثرات مخرب مشکلات مالی بر زندگی زناشویی

افسردگی، خودکشی، دعواهای شدید و احتمال طلاق از جمله مواردی است که در صورت بروز مشکلات مالی اتفاق می‌افتند. در صورتی که پایه‌های خانواده سست باشد و روابط عاطفی به شکلی عمیق و منطقی صورت نگرفته باشند، پیامدها با شدت بیشتری خود را نشان می‌دهند.

ابتلا به افسردگی

افسردگی یکی از مشکلاتی است که ممکن است بر اثر بروز مشکلات مالی افراد را درگیر کند. در بحران‌های مالی توانایی افراد برای تأمین مایحتاج خود کاهش می‌یابد و به دنبال آن سلامت روان افراد به خطر می‌افتد؛ چرا که طبیعتا توان مالی خود را برای پرداختن به امور تفریحی از دست داده‌اند. ناامید حاصل از این مشکل برخی موارد منجر به بروز افسردگی می‌شود.

استرس و اضطراب زوجین در نتیجه مشکلات مالی در زندگی زناشویی

مشکلات مالی در زندگی زناشویی و به ویژه زمانی که پای فرزندان در میان باشد اضطراب و استرس زیادی را برای خانواده به وجود می‌آورد؛ در این ممکن است این اختلالات به فرزندان نیز منتقل شود و آن‌ها را نیز در این بحران درگیر کند.از موارد دیگری که در صورت عدم مدیریت بحران‌های مالی در زندگی زناشویی بروز می‌کند احتمال خود کشی افراد است؛ این اتفاق می‌تواند حاصل بحران‌های مالی به همراه بحران‌های عاطفی و مشکلات و تعارضات دیگر در زندگی مشترک باشد.

بحران در روابط جنسی

در مشکلات مالی امکان اینکه زوجین دچار واپس زدگی جنسی هم بشوند وجود دارد یعنی اینکه یکی از طرفین اصلا دلش نخواهد رابطه جنسی با همسرش برقرار کند و او را مدام پس بزند. ممکن است زنی که از جانب همسر خود تأمین مالی نمی‌شود امید خود را به او از دست بدهد و در نتیجه اشتیاقی نیز برای تأمین نیاز جنسی همسر خود نداشته‌باشد.

علل تشدید اثر مشکلات مالی بر زندگی مشترک

یکی از عواملی که زوجین بر مشکلات مالی دامن می‌زنند اعتقادات کلیشه‌ایست؛ برای مثال زن بگوید «مشکلات مالی خانه به من مربوط نیست چون من مسئول تامین مالی خانواده نیستم»، یا مرد بگوید «کل حقوقت را باید در خانه خرج کنی»، یا در نهایت باور مخرب مرد و زن با هم می‌گویند «فعلا که اوضاع مساعد است پس نیازی نیست به فکر آینده باشیم». در صورتی که داشتن پس انداز در هر شرایطی و در هر طبقه‌ی اجتماعی لازم است.اگر ضمن ایجاد شدن مشکل مالی یکی از زوجین جیب پنهانی داشته باشد و نخواهد آن را رو کند به شدت به بنیان خانواده و به خصوص به همسرش آسیب خواهد زد. در این بین زمینه برای دعوای زوجین و مشکلات بزرگتر فراهم می‌شود.در مسائل مالی اگر یکی از طرفین خیلی ریسک پذیر باشد و طرف دیگر شدیدا محافظه کار مشکلات مالی بیشتری پیش خواهد آمد و در نهایت یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث تشدید مشکلات مالی در زندگی زناشویی می‌شود این است که طرفین به صورت صریح و بدون دعوا بر سر مسائل مالی با هم صحبت نمی‌کنند.

در رابطه با مشکلات مالی در زندگی زناشویی چه کنیم؟

از دو جهت می‌توان به موضوع پیشگیری از مشکلات مالی در زندگی زناشویی پرداخت:

۱.قبل از به وجود آمدن مشکل مالی

قبل از آنکه مشکلی پیش بیاید در نظر گرفتن جوانب مختلف و آینده نگری می‌تواند از بروز مشکلات جلوگیری کند. برای جلوگیری از مشکلات مالی بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید:

  •  افزایش دانش اقتصادی خانواده: از طریق ارتقای سطح عمومی دانش اقتصادی خانواده از طریق روزنامه، کتاب و … می‌توان به زمینه خوبی برای تصمیم گیری‌های صحیح اقتصادی رسید.
  • دخیل کردن همسر در تصمیمات مالی: در تصمیم گیری‌های مالی لازم است که با همسرتان مشورت کنید تا او نیز از نقطه نظرات شما در مورد مسایل مالی آگاه شود چون وی شریک زندگیتان است و این حق طبیعی اوست. در این صورت از اختلافات خانوادگی نیز کاسته می‌شود.
  • تعیین بودجه: برای این‌که از عهده مخارج زندگی برآیید، لازم است که به اتفاق همسرتان در زمینه‌ی اختصاص بودجه به توافق برسید. مثلا بودجه ای بر مبنای نیازها و خواسته‌ها خانواده اتان در نظر بگیرید و همچنین بودجه ای بر مبنای آنچه از عهده اش بر می‌آیید.
  • تعیین مقررات: تعیین کنید که تا چه اندازه باید مهمانی رفت، مهمانی داد، خوراک خرید و پوشاک تهیه کرد.
  • لزوم مقررات هدفمند: مقرراتی که وضع می‌کنید باید هدفمند باشند مثلا میان مدت باشند؛ مانند پس انداز کردن پول برای رفاه خانواده.

۲. بعد از به وجود آمدن مشکل مالی

برای مشکلات مالی در زندگی زناشویی می‌توانید با مراجعه به یک مشاور روانشناسی در مورد استرس‌های مالی خود صحبت کنید و با کارکردن روی معضلات مالی، راه حل مسئله را بیابید. ضمن اینکه با صحبت راجع به احساسات منفی حاصل از استرس‌های مالی، ریشه بسیاری از سوء تفاهم‌ها را در رابطه تان خشک می‌کنید. شرایط زندگیتان را با کسی مقایسه نکیند چرا که تاثیر منفی بر شما و روابطتان می‌گذارد. برای حل معضلات مالی کاهش استرس لازمه کار است.یکی از موثرترین راهکارها این است که به مشاورهای اقتصادی رجوع کنید یا در میان اطرافیانتان مرجع شایسته ای را برگزینید و با او صحبت کنید و راه حل بطلبید. لازم است که در این شرایط بین اعضای خانواده روحیه همکاری وجود داشته باشد و همگی اعتماد به نفس را در خود تقویت کنند.

به این مطلب امتیاز دهید

از طريق
مجله زنان،خانواده،سلامت،زیبایی،مامایی
منبع
Honarzendegi
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Welcome

Install
×