سلامت

مغز انسان و فعالیت سلولهای زامبی در آن بعد از مرگ

مغز و سلولهای زامبی

نکات برگزیده مطلب
  • پس از مرگ بدن همچنان در مغز به فعالیت می‌پردازند.

 

«ژن‌‌ زامبی»

سلول‌های مغزی که پس از مرگ همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند

محققان در آمریکا می‌گویند موفق به شناسایی رفتار نوعی از ژن‌های انسانی شده‌اند که پس از مرگ بدن همچنان در مغز به فعالیت می‌پردازند.

پژوهشگران دانشگاه شیکاگو در ایالت ایلینوی آمریکا بافت‌های مغزی را بررسی کردند تا بتوانند تغییرات فیزیکی رخ‌داده را در فاصله مرگ و پس از آن شبیه‌سازی کنند. در این پروسه آنان دریافتند که تعداد شماری از ژن‌ها در برخی‌ سلول‌ها پس از مرگ افزایش یافته است.

این «ژن‌های زامبی» که نوعی خاصی از سلول‌های التهابی به نام گلیال (سلول‌های غیر نورونی دستگاه عصبی مرکزی) به شمار می‌روند، علیرغم گذشت ساعات زیادی پس از مرگ بدن در مغز رشد کرده و زائده‌های بلند جدیدی همچون بازو از آنان جوانه می‌زند.

پروفسور جفری لوئب، رئیس بخش مغز و اعصاب و توانبخشی در کالج پزشکی شیکاگو، می‌گوید: «بیشتر تحقیقات بر این پایه هستند که پس از قطع ضربان قلب همه‌چیز در مغز متوقف می‌شود اما این‌طور نیست.»

 

تیم تحت نظر پروفسور جفری لوئب با تمرکز بر رفتار بافت مغز پس از مرگ، الگوی متفاوتی از تحرکات سلولی و ژنی را ثبت کرده‌اند.

 

به گفته آنان، حدود ۸۰ درصد ژن‌هایی که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند در فاصله ۲۴ ساعت پس از مرگ نسبتا ثابت باقی ماندند.

گروه دیگری از ژن‌ها که در سلول‌های عصبی نقش دارند و به طور پیچیده‌ای در بخش‌هایی همچون حافظه و تفکر فعال هستند در ساعت های پس از مرگ به سرعت تخریب شدند اما گروه‌ سوم، که به سلول‌های زامبی معروف‌اند، فعالیت خود را علیرغم مرگ بدن افزایش دادند و ۱۲ ساعت پس از مرگ به اوج تحرک رسیدند.

پروفسور لوئب می‌گوید: «ما اکنون می‌دانیم کدام ژن‌ها و سلول‌ها پایدار هستند، کدام تخریب می‌شوند و کدام با گذشت زمان افزایش می‌یابند.»

دانشمندان امیدوارند کشف این رفتار ژنی بتواند به درمان بیماری‌ها و اختلالاتی همچون اوتیسم، اسکیزوفرنی و آلزایمر کمک کند.

نتایج تحقیقات تازه در ژورنال علمی «Scientific Reports» منتشر شده است.

به این مطلب امتیاز دهید

از طريق
مژگان ذوالفقاریان
منبع
euronews
نمایش بیشتر

مژگان ذوالفقاریان

مژگان ذوالفقاریان : فارغ التحصیل کارشناسی مامایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران (1374) ، اخذ مدرک کارشناسی ارشد در زمینه تدریس زبان انگلیسی درحوزه پزشکی (1396)، عضو هیئت مدیره موسسه فرهنگی پارساپژوهش آرین از سال 1380 ، 14 سال سابقه مدیریت سایت اطلاع رسانی در زمینه مامایی و زنان، 20 سال سابقه ترجمه مقالات و مطالعه در زمینه سلامت .

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا