- ضرورت تغییرات رژیم غذایی برای بهبود سلامت انسان و محیط زیست مشخص است
غذایی که هر وعده آن ۳۶ دقیقه از عمر انسان می کاهد
اهمیت رژیم غذایی بر سلامت فرد برای هیجکس پوشیده نیست.غذایی که می خوریم نه تنها بر جسم ما بلکه بر روح و روان ما تاثیرگذار است.
با توجه به زندگی ماشینی امروز تمایل به مصرف فست فودها بسیار بیشتر از قبل شده است. یکی از این مواد غذایی محبوب هات داگ است. در کنار آن ماده غذایی که شاید به علت گرانی کمتر مصرف شود آجیل می باشد.
بر اساس مطالعه ای جدید، خوردن یک هات داگ می تواند ۳۶ دقیقه از طول عمر کم کند، در حالی که انتخاب یک وعده آجیل می تواند ۲۶ دقیقه به زندگی سالم بیافزاید.
در این مطالعه محققان دانشگاه میشیگان بیش از ۵۸۰۰ غذا را مورد ارزیابی قرار دادند و آنها را بر اساس میزان بیماریهای تغذیهای برای انسان و تأثیرشان بر محیط زیست رتبه بندی کرد.
نتایج نشان داد جایگزینی ۱۰ درصد از کالری دریافتی روزانه از گوشت گاو و گوشتهای فرآوری شده با ترکیبی از میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غذاهای دریایی میتواند میزان کربن رژیم غذایی را تا یک سوم کاهش دهد و به افراد این امکان را میدهد تا ۴۸ دقیقه در روز به عمرشان بیفزایند.
«کاترینا استیلیانو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «به طور کلی، توصیههای تغذیه ای فاقد جهت خاص و قابل اجرا برای ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر رفتار است و به ندرت توصیههای رژیم غذایی به اثرات محیطی میپردازد.»
محققان این مطالعه غذاها را بر اساس عملکردهای تغذیهای و محیطی شأن، مانند چراغ راهنمایی، در سه منطقه رنگی سبز، زرد و قرمز طبقه بندی کردند.
منطقه سبز نشان دهنده غذاهایی است که توصیه میشود در رژیم غذایی افزوده شود و حاوی غذاهایی است که هم از نظر تغذیه مفید هستند و هم تأثیرات زیست محیطی پایینی دارند. غذاهای این منطقه عمدتاً شامل آجیل، میوهها، سبزیجات مزرعهای، حبوبات، غلات کامل و برخی از غذاهای دریایی هستند.
منطقه قرمز شامل غذاهایی است که تأثیرات تغذیهای یا زیست محیطی قابل توجهی دارند و باید در رژیم غذایی افراد کاهش یافته یا از مصرف شأن اجتناب شود. تأثیرات تغذیهای در درجه اول ناشی از گوشتهای فرآوری شده و آب و هوا و سایر تأثیرات زیست محیطی ناشی از گوشت گاو، گوسفند و گوشتهای فرآوری شده بوده است.
«اولیویه ژولیت»، عضو تیم تحقیق، میگوید: «ضرورت تغییرات رژیم غذایی برای بهبود سلامت انسان و محیط زیست مشخص است. یافتههای ما نشان میدهد که جایگزینیهای کوچک هدفمند، راهکار امکان پذیری برای دستیابی به مزایای قابل توجه بهداشتی و زیست محیطی بدون نیاز به تغییر قابل توجه در رژیم غذایی است.»