- مصرف روزانه فولیک اسید از بروز کم خونی و عوارض آن جلوگیری می کند.
فواید فولیک اسید
تاثیر فولیک اسیدبرسلامت نوزاد
میزان مناسب مصرف روزانه فولیک اسید
اثر فولیک اسید در بارداری
منابع غذایی حاوی فولیک اسید(فولات)
فولیک اسید و بارداری
فولیک اسید یک ویتامین مهم در بارداری است. استفاده ازاین ویتامین با دوز ۴۰۰ میکروگرم (mcg) پیش از بارداری و در طول بارداری، می تواند از بروز نقص خلقی در مغز و نخاع جنین جلوگیری کند.
بنابراین مصرف روزانه این ویتامین به خانمهایی که باردار هستند و یا قصد باردار شدن دارند توصیه می شود.
اسید فولیک (فولات) به طور طبیعی در برخی میوه ها و بطور سنتتیک در خوراکی های شده غنی با فولیک اسید وجود دارد.فولیک اسید چیست
فولیک اسید یک نوع ویتامین B است که بطور صنعتی ساخته شده و در طبیعت به نام فولات در برخی از مواد طبیعی یافت می شود. فولات نقش مهمی در تولید گولبول قرمز خون دارد و به تشکیل لوله عصبی مغز و نخاع جنین کمک میکند.
بهترین منابع غذایی در دسترس که حاوی فولیک اسید هستند، غذاهای غنی شده با این ویتامین (مثل صبحانه های غنی از فولیک اسید) می باشند وهمچنین این نوع ویتامین تحت عنوان فولات در مواد طبیعی مثل سبزیجات با رنگ سبز تیره و مرکبات یافت میشود.
زمان مناسب مصرف این ویتامین
از آنجایی که در ۳-۴ هفته اول بارداری تکامل مغز ونخاع حادث می شود، بروز نقایص در بخشهای عصبی نوزادان در این زمان اتفاق می افتد و وجود ویتامین فولات در سیستم بدن مادران در پیشگیری از بروز مشکلات مذکور بسیار مهم و موثر می باشد.
یک مطالعه نشان داد که زنانی که حداقل یک سال قبل از باردار شدن، فولیک اسید مصرف میکنند، احتمال زایمان زودرس آنها حداقل ۵۰٪ کاهش میدهد.
بر اساس گزارش CDC، مصرف روزانه این ویتامین از یک ماه قبل از بارداری و در طول بارداری جهت پیشگیری از ابتلا به برخی از بیماری ها مانند بیماری های عفونی و …. در این دوران توصیه می شود.
همچنین محقیقن در CDC پیشنهاد می کنند که بهتر است زنان در سن باروری هر روز فولیک اسید مصرف کنند تا از بروز کم خونی و عوارض آن در امان باشند.
مقدارمناسب مصرف این ویتامین
مقدار توصیه شده مصرف روزانه این ویتامین درزمان های مختلف بارداری از قرار زیر می باشد:
پیش از برای بارداری: ۴۰۰ میکروگرم
سه ماه اول بارداری: ۴۰۰ میکروگرم
ماه های چهارم تا نهم بارداری: ۶۰۰ میکروگرم
هنگام شیردهی: ۵۰۰ میکروگرم
فواید این ویتامین
وجود مقادیر کافی فولیک اسید در بدن مادر باردار، از بروز نقص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری می کند، از جمله این نقایص می توان به تکامل ناقص نخاعی یا قسمتهای داخلی استخوان و تکامل ناقص بخشهای اصلی مغزاشاره کرد.
نوزادانی که بخش های اصلی مغزشان ناقص رشد می کند در اغلب موارد عمر طولانی ندارند و نقص تکاملی در نخاع و ستون فقرات ممکن است باعث معلولیت انها شود و مصرف کافی این ویتامین میتواند حداقل ۵۰٪ از خطر ابتلا به نقص لوله عصبی نوزاد را کاهش دهد.
بر اساس گزارش CDC، اگرسابقه بدنیا آوردن یک نوزاد با نقص لوله عصبی وجود داشته باشد، مصرف کافی این ویتامین ممکن است خطر ابتلا به نوزاد دیگری با نقص لوله عصبی را تا حدی حداقل ۷۰٪ کاهش دهد.
در کنار فواید مذکور می توان به اثرات مثبت دیگری از مصرف این ویتامین در بارداری اشاره کرد از جمله،
جلوگیری از شکاف لب و کام، زایمان زودرس، وزن کم جنین،سقط، رشد ضعیف در رحم.
در ضمن، این ویتامین میتواند به جز جلوگیری از بروز مشکلات بارداری در کاهش بیماری قلبی، سکته، برخی از انواع سرطانها و بیماری آلزایمر موثر باشد.
منابع غذایی حاوی فولیک اسید
از مواد غذایی که بیشترین میزان این ویتامین را دارا هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۴۰۰ میکروگرم : صبحانه غنی از فولیک اسید ۱۰۰٪، ۳/۴ پیمانه
۲۱۵ میکروگرم : كبد گوساله، پخته، پخته شده، ۳ اونس
۱۷۹ میکروگرم : عدس آبپز شده، ۱/۲ پیمانه
۱۱۵ میکروگرم : اسفناج، منجمد، پخته شده، آبپز شده، ۱/۲ پیمانه
۱۱۰ میکروگرم : تخم مرغ، پخته شده، ۱/۲ پیمانه
۱۲ اوت ۲۰۲۲